Hirdetés

A Microsoft Office riválisa Kínából



|

Hirdetés

A Microsoft Office önálló (diszkrét) alkalmazások csomagjaként létezik. Az EIOffice, melyet a Java segítségével fejlesztettek ki, ettől eltérő koncepcióra épül: minden szöveg, táblázat, grafika, audio, video és prezentációs „dia” egyetlen egységes fájlformátumban hozzáférhető, és egy „mappa” tárol minden összetartozó tartalmat. E koncepció előnye az, hogy egy különböző komponensekből felépülő projektum szinkronizálásához nincs szükség összekapcsolásra vagy beágyazásra - ezek helyett az EIOffice az ún. Data Object Oriented Repository System (DOORS) technológiára támaszkodik, melynek koncepciója hasonlít az Apple egykori OpenDoc koncepciójához.

A Microsoft Office-szal való kompatibilitást biztosítandó az EIOffice is képes az .xls, a .doc és a .ppt fájlok importálására és exportálására, ill. a .pdf, az .rtf és a .txt formátum támogatására. A szoftver jelenleg Windows és Linux alatt fut, de már dolgoznak a Mac OS X és a Solaris verzión is. A májusra várható EIOffice 2004 csomag nem megvásárolható, csak bérelhető: egyéves licencdíja 99 dollár, 3-éves díja 245 dollár, amibe bérleti időszakra eső frissítések és a technikai támogatás is beletartozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.