Hirdetés

A Microsoft terve részvényesei kifizetésére



|

Hirdetés

A cég igazgatótanácsa hozzájárult egy rendszeres negyedévenkénti 8 centes osztalék kifizetéséhez is, és megszavazták azt a tervet, hogy 2008-ig 30 milliárd dollár értékű Microsoft részvényt visszavásárolnak.

A bejelentés véget vetett a találgatásoknak, hogy mikor és miként kezdi végre visszaosztani azt a hatalmas vagyont, amit felhalmozott, és ami kb. 56 milliárd dollárra rúgott készpénz és rövid távú befektetések formájában a legutóbbi negyedévük végén. A cég szerint lépésüket részben az önbizalom motiválta, hogy a következő évek során is képesek lesznek forgalmuk és nyereségük növelésére az innováció és az új termékek segítségével. De a dolog időzítése egyértelműen ahhoz kötődik, hogy a cég jogi vitáit sikerült megegyezéssel lezárni, amivel csökkent a lehetősége a jövőbeni tetemes perköltségeknek. A döntést Bill Gates „izgalmas mérföldkőként” értékelte, s egyben közölte, hogy az egyszeri osztalékból származó kb. 3 milliárd dolláros bevételét családi alapítványuknak (Bill and Melinda Gates Foundation) adományozza.

Az osztalék kifizetése miatt nem csökken a kutatás-fejlesztésre fordított pénzek összege, tájékoztatott Gates. A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer pedig egyértelműen pozitívan értékelte a cég növekedési kilátásait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.