Hirdetés

A Microsoft új terepre lépett egy üzletiszofver-cég felvásárlásával



|

Hirdetés

David Vaskevitch, a redmondi cég szenior alelnöke szerint a vásárlók egészen új rétegét fogják ezután elérni, sőt ez az első alapvető fontosságú piachódító lépésük 1995 óta.Az alelnök úgy vélte, hogy már egy évvel ezelőtt világossá vált, hogy az MS-nek szüksége van egy új növekvő üzletre, s az üzleti alkalmazások piaca éppen egy ilyen hatalmas új terület. Eddig csak a végfelhasználóknak adtak el üzleti termékeket, elsősorban az Office irodai szoftvercsalád részeként, de sohasem értékesítettek a háttérben futó, úgynevezett üzleti folyamatokat segítő termékeket amelyek például a pénzügyi és könyvviteli munkát automatizálják, a vásárlói adatbázisokat kezelik, e-commerce feladatokat látnak el, az emberi erőforrásokkal, az újításokkal, a beszámolók írásával, az ellátási láncokkal vagy éppen az utazási költségek nyilvántartásával foglalkoznak. Az évi 300 millió dolláros forgalmat lebonyolító Great Plains viszont éppen ilyen szoftverek fejlesztésére specializálódott, méghozzá a középvállalati körben, ahol a Microsoft termékei eddig is jól fogytak.
Szakértők szerint a Microsoft újabb akvizíciókon keresztül tovább fogja erősíteni frissiben megszerzett pozícióit az üzleti szoftverek piacán, s termékeivel megpróbálja ellátni a nagyvállalatokat is. Azaz megpróbál behatolni fő ellenlábasa, az Oracle legféltettebb territóriumába. Ebből csak egy dolog következik biztosan: az eddig sem lagymatag piac alaposan tovább fog élénkülni. [IDG News Sevice]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.