Hirdetés

A Microsoft "vérdíjat" tűz ki a vírusírók fejére



|

Hirdetés

Az „Anti-Virus Reward Program” máris két 250 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki a Blaster és a Sobig féregvírusok kreátorai fejére. Brad Smith, a cég alelnöki rangú vezető jogásza szerint a férgek és a vírusok „bűncselekményt” valósítanak meg minden internet felhasználó ellen. Bár sor került letartóztatásokra a Blaster kapcsán, az eredeti „szerzők” még szabadlábon vannak. A Sobig esetében pedig még a letartóztatásokig sem jutottak el. A jutalmazási program remélhetőleg kedvet csinál azoknak, akik információval rendelkeznek - a bűnözők körében nem létezik szolidaritás -, másrészt visszatartja a vírusírókat az ártó kódok útnak indításától.

A Microsoft a jutalmazási alapot egy washingtoni sajtókonferencián jelentette be szerdán, ahol részt vettek az FBI, a titkosszolgálat és az Interpol képviselői is, hiszen a cég hozzájuk továbbítja a befutó információkat. A szakértők szerint fontos lépés a Microsoft jutalmazási pénzalapjának létrehozása, de csupán egy komplex megoldás egyetlen vetülete: továbbra is az marad a legfontosabb prioritás, hogy olyan kódot kell írni, amelyben lehetőség szerint nincs olyan hiba, amely egy hackert a kihasználására késztet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.