Hirdetés

A Minecraft fejlesztőjére pályázik a Microsoft



|

Állítólag nagyjából 2 milliárd dollárt adnának a Mojangért.

Hirdetés

A Minecraft hamarosan a Microsoft tulajdona lehet - a The Wall Street Journal beszámolója szerint a redmondi óriás több mint 2 milliárd amerikai dollárt akar adni a Mojangért, a játék fejlesztőjéért és kiadójáért. 

Hirdetés

Hivatalosan egyelőre senki nem volt hajlandó reagálni a felek közül, így nem tudni, mennyire értesültek jól a lap forrásai. A Microsoft Xbox divíziójának mindenesetre nagy lökést jelenthet, ha az övék lesz a Minecraft, amiből eddig több mint 54 millió darab fogyott el a különböző platformokon. 

A Minecraft eredetileg 2009-ben jelent meg, és hamar nagy sikerré vált, miután az emberek imádták ezt a fajta építési környezetet. A program igen nyereséges volt, csak 2013-ban 128 millió dollár profitot termelt. A hasonló stílus miatt a Lego is összeállt a Mojanggal, így nem csak digitálisan létezik a játék. Úgy tudni, hogy a könyvek kapcsán a Scholastic segíti a céget, a Warner Bros. Pictures pedig egy filmre szerződött le velük. Satya Nadella irányítása óta ez lenne a Microsoft egyik legnagyobb húzása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.