Hirdetés

A miniszterelnöki biztos cáfolta az internetadót



|

Izgalmasan telt a hétvége, miután a múlt hét második felében felröppentek olyan pletykák, hogy a kormány telefon-, és internetadó bevezetését tervezi.

Hirdetés

Hatalmas felháborodást keltett az interneten az esetleges új adók bevezetése. Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a múlt héten a Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolta a kormánynak, hogy adóztassák meg az internethasználatot és a telefonálást. Matolcsy György tárcája 40-50 milliárd forintos bevételt remél az új adónemekből - derült ki az akkori pletykákból.

Bár a tervezetet valójában csak kedden tervezte tárgyalni a kabinet, a nagy port kavart tervezet máris módosításokat hozhat. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, korábbi informatikai államtitkár a Facebook-oldalán már hétvégén jelezte, biztos abban, hogy nem lesz internetadó - a telefonálást érintő adóról nem esett szó. Ez még persze nem hivatalos cáfolat, egyelőre sem a Nemzetgazdasági Minisztérium, sem az érintett távközlési vállalatok nem kommentálták a pletykákat, tehát nem lehet pontosan tudni, mit és hogyan szeretne majd bevezetni az NGM.
 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.