Hirdetés

A Motorola licenceli az Opera böngészőt



|

Hirdetés

A mobiltelefon gyártó nem közölte, mely telefonjaira telepíti az Operát, de valószínűleg azokra a modellekre, amelyek a Linux és a Symbian operációs rendszert használják, vélekedett szerdán Lars Boilesen, az Opera értékesítési alelnöke. Boilesen azt is elárulta, hogy „miután platformközi megállapodásról van szó, ha azt kérik, más platformokra is portoljuk a szoftvert”.

Az Opera böngésző kódja elég kicsi, hogy egy mobiltelefon is használni tudja, a cég kisképernyős megjelenítési technológiája menet közben átformázza a tartalmat, így nincs szükség vízszintes görgetésre, csak függőlegesre.

A licencmegállapodás lehetővé teszi, hogy a Motorola a távközlési cégek felé is kiajánlja az Opera platformot, melynek segítségével online tartalmakat tudnak integrálni az eszköz saját alkalmazásaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.