Hirdetés

A múlt évezredben ragadt Dél-Korea netes vásárlása



|

Kizárólag Internet Explorerrel lehet fizetni a helyi webshopokban.

Hirdetés

A geekek körében Dél-Korea legismertebb jellegzetessége a hihetetlenül gyors netkapcsolat, azonban a látszólag technikailag mindig előmutató országban egyre súlyosabb problémát jelent az online vásárlás lebonyolítása. A The Washington Post beszámolója alapján még a 90-es évek végén az állam vezetése az elsők közt kezdte biztatni lakosait az online fizetésre, azonban a biztonsági kockázatoktól tartva kiépítettek vásárlók hitelesítésére kitalált rendszert, amely használatát törvény írja elő a bankkártyát elfogadó netes áruházaknak.

Hirdetés


A beszámoló alapján Dél-Koreában a fizetés úgy működik, hogy megfelelő bankkártya birtokában igényelni kell az önkormányzattól egy azonosító kártyát, fizetéskor pedig egy böngészőbeépülőben meg kell adni ennek kódját. A problémát az jelenti, hogy a plugin ActiveX-es, így kizárólag Internet Explorerrel lehet vásárolni az ország webshopjaiban.


Meglepő módon Chrome, Firefox és Safari böngészőkhöz sosem készült el a plugin, amely valószínűleg annak tudható be, hogy az ActiveX bővítmények digitálisan aláírhatóak. A többi böngésző esetén nincs lehetőség meggyőződni arról, hogy nem kamu adathalász plugint sikerült-e letöltenie az online vásárolni kívánónak, valószínűleg emiatt nem készültek el az alternatív verziók. Ettől függetlenül telefonokon és táblagépeken tudnak vásárolni a dél-koreaiak, csak le kell tölteniük egy speciális alkalmazást.


A rendszer sejthetően csak a felhasználók kisebb táboránál örvend nagy népszerűségnek, éppen ezért az ország törvényhozói jelenleg a probléma végleges megoldásán fáradoznak. Egyelőre nem tisztázott, hogy ez a rendszer módosításával vagy eltörlésével fog-e járni.


(Fotó: John Lambert Pearson / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.