Hirdetés

A nagy testvér figyel már Vietnamban is



|

Hirdetés

Július 25-étől minden Vietnami internet kávézóban a belépés után azonnal elkérik a személyi igazolványokat, felírják a netező adatait, majd folyamatosan figyelik, milyen helyeket látogat, milyen adatokat továbbít. Az internet szalonok vezetőit és személyzetét arra kötelezik, hogy fokozottan figyeljék a pornográf, illetve a politikailag inkorrekt és veszélyes helyek látogatását, vagy ilyen tartalmak leközlését.

Do Quy Duan vietnámi kulturális és tájékoztatási miniszter szerint ha az internet kávézók működését nem szabályoznák, annak több tekintetben beláthatatlan következményei lennének.
A helyi politika egyik nagy félelme azon alapul, hogy a Vietnámból elmenekült "másként gondolkodók" többek között az interneten keresztül is terjesztik "felforgató eszméiket" az otthon maradottak felé.


Az új rendelkezés következtében többek között 30 napig eltárolják a felhasználók internethasználatára vonatkozó adatokat, de volt példa már arra is, hogy 65 "renintens" internet kávézót zártak be egyszerre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.