Hirdetés

A Napster és a RIAA ismét a bíróságon



|

Hirdetés

A két fél azon vitatkozik tovább, hogy a Napsternek pontosan milyen lépéseket kellene tennie ahhoz, hogy eleget tegyen a bírósági végzésnek, miszerint meg kell akadályoznia a szerzõi jogok által védett zenék illegális másolását. A korábban rendkívül népszerû szolgáltatást júliusban volt kénytelen végleg leállítani a társaság, mivel nem sikerült teljesen kiszûrni a szerzõi jogok által védett zenéket.

A két fél hétfõn a Pasadena-i (Kalifornia) Szövetségi Fellebbviteli Bíróságon találkozott, hogy ismét megvitassák a jogvédett zenefájlok kiszûrésének kérdését. A korábbi ítéletet egyébként Marilyn Hall Patel bírónõ hozta az Egyesült Államok Körzeti Bíróságán, San Francisco-ban.

A Napster ingyenes szolgáltatását egyaránt dicsérték és bírálták, mivel több tízmilliós felhasználói tábora számára lehetõvé tette a zeneszámok egymásközti megosztását. A bírósági döntés alapján késõbb ki kellett szûrni a szolgáltatásból a szerzõi jogok által védett számokat. A Napster ehhez fájlneveket kért a kiadóktól, de csak az érintett zeneszámok elõadóját és címét kapta meg. A RIAA szerint fájlnevek megadására nem volt szükség, ráadásul a szövetség azt is kifogásolta, hogy a Napster a jogsértõ tevékenység ismeretében miért nem tett már korábban lépéseket az illegális zenemásolás kiszûrésére.

A két fél jogi küzdelme hétfõn Pasadena-ban folytatódott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.