Hirdetés

A Napster máris világossá tette új üzleti stratégiájának részleteit



|

Hirdetés

A zenei fájlcserélő rendszernek pillanatnyilag már 60 millió felhasználója van, s ezek igen jelentős része valószínűleg a jövőben is megmarad. Egy nemrégiben a „napsterezők” között végzett felmérés szerint sokan hajlandóak lennének fizetni havonta mintegy 15 dollárnak megfelelő összeget a rendszer használatáért. Az így befolyó összegből a Napster kifizethetné a jogdíjtulajdonosokat. Ez a megoldás valószínűleg mindenkinek megfelel, persze, ha meg tudnak egyezni abban, hogy az előfizetési díjakból ki mennyivel részesedik.

A Napster most bejelentette, hogy már hónapok óta keményen dolgoznak az egyik vezető zenekiadó, a Bertelsmann AG egyik leányvállalatával, a Digital World Service LLC-vel egy olyan platform létrehozásán, amely biztonságosan megoldja a transzferált fájlok adminisztrációját egy (egyenlő feleket tartalmazó) peer-to-peer struktúrában. Az új rendszerben a Napster képes lesz rá, hogy korlátozza a letöltött fájlok manipulációját, például CD-re írását. A Bertelsmann közben többségi tulajdont szerzett a Napsterbenn annak a megállapodásnak a keretében, melynek eredményeként visszalépett érdekeinek peres érvényesítésétől. Így aztán nem csoda, ha a Napster ideiglenesen kinevezett vezérigazgatója Hank Barry magabiztosan azt nyilatkozta: „Ma már a Napster jövője gazdasági és nem technikai vagy jogi kérdés.” [IDG.net]

A Napster honlapja

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.