Hirdetés

A Napster újabb dollármilliókat kapott



|

Hirdetés

Különbözõ források szerint a Bertelsmann vezetõsége a napokban úgy döntött, hogy megéri a Napsterbe újabb 25 millió dollárt invesztálni, vagyis a Napster továbbra is napjaink egyik legtöbb pénzt nyelõ vállalkozása.

A Bertelsmann egy újabb fix összeggel segítette ki a Napstert, mely ügylet egyébként a Napster és a Bertelsmann között korábban létrejött együttmûködési szerzõdés részét képezi - nyilatkozta a Napster szóvivõje, de a pontos összeget nem kívánta elárulni.

A Bertelsmann csoport képviselõi egyébként a múlt héten jelentették be, hogy a BeMusic szolgáltatás esetében is alkalmazni szeretnék a Napster új, immár teljesen legális zenefájl cserebere technológiáit, így az említett, megközelítõleg 25 millió dolláros összeg egy része ezen technológiák licenszjogaiért jár, a fenmmaradó összeg pedig a Napster fejlesztési költségeire kell, valamint arra, hogy a cég egyáltalán életben tudjon maradni.

A Napster legutóbb szeptemberben kapott egy nagyobb tõkeinjekciót a Bertelsmanntól, akkoriban ugyanis a cégnek 26 millió dollárt kellett kifizetnie a korábban a Napsteren illegálisan keringõ zenei felvételek szerzõinek, illetve kiadóinak, mint egyfajta kártérítést. A német médiaóriás az elmúlt évben körülbelül 60 millió dollárt fektetett a Napsterbe, vagyis a Bertelsmann eddig már jóval több mint 100 millió dollárt ölt a Napsterbe, és ez még mindig nem jelenti azt, hogy az adakozó szándéknak vége szakadt volna, ugyanis a jelek szerint a Bertelsmann a jövõben is ki kívánja segíteni a haldokló Napstert.

Egyes források szerint elképzelhetõ, hogy idén nyáron a Napster titokban is kapott némi extra pénzt, mégpedig a Bertelsmann érdekeltségi körébe tartozó Hummer Winblad Venture Partners-tõl. Pletykák szerint ezen támogatás értéke elérte a 13 millió dollárt. A kérdés csak az, hogy a befektetõk milyen lehetõségeket látnak még a Napsterben, hiszen érthetetlen, hogy miért pumpálják bele még mindig a dollármilliókat, amikor a szakértõk egybehangzó véleménye szerint a Napster esetében már minden veszve van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.