Hirdetés

A Nintendo, a Sega, a Microsoft és a magyar játékkonzol-gyártás



|

Hirdetés

Az érintettek viszont hevesen tagadják, hogy a hírnek bármi alapja volna. Mi több az amerikai lap azt is tudni vélte, hogy a tárgyalásokat már be is fejezték, és a Nintendo körülbelül 2 milliárd dollárért megvásárolja a Sega-t. Már csak a tranzakció idejéről folynak megbeszélések, amelyek akár még hónapokig is elhúzódhatnak. Azaz – mondja a beszámoló – akár az egész konstrukció is összeomolhat. Na mindezt tagadja a két japán cég: „Ez teljes egészében hamis, s szeretnénk elmondani, hogy nincsenek ilyen megbeszélések” – szögezte le Miho Masuda, a Sega szóvivője. A Nintendo kommünikéje pedig így fogalmaz: „100 százalékig nincsen szó a Sega felvásárlásáról”.Isao Okawa, a Sega elnöke korábban már tett tapogatódzó lépéseket a cég eladása érdekében, például a Microsoftnál, amely X-Box nevű termékével éppen most kíván belépni a konzoljáték-piacra. De ezek a tárgyalások nem vezettek eredményre, s mint tudjuk egy múlt heti hírből e termékeket részben éppen Magyarországon, a Flextronics zalaegerszegi üzemében fogja gyártatni a Microsoft. Így aztán – mivel az X-Box üzlet a magyar GDP-t vagy 3 milliárd dollárral fogja növelni – együtt érzünk Okawa úrral, de nem sajnáljuk a sikertelenségét.
A Sega saganak azonban ezzel nincsen vége. A cég ugyanis azóta küzd a konzoljáték-piacon a fennmaradáshoz szükséges pozíciók megtartásáért, amióta a Sony Computer Entertainment megjelentette a PlayStation konzolt. Dreamcast nevű terméke igazán jól siukerült, s a kezdeti eladások is bíztatóak voltak, de egy novemberi cégjelentés szerint a Sega a vártnál nagyobb 287,2 millió dolláros veszteségre számíthat az idén. Ez pedig elég súlyos érv ahhoz, hogy partnereket keressen. Akár éppen fő konkurrensei között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.