Hirdetés

A Nintendo és a Sony is készül az E3-ra



|

Hirdetés

A Nintendo a népszerű GameBoy eszközének utódját készül bemutatni, míg a Sony a Nintendo vezető szerepét megingatni készülő PSP kézi eszközével fog debütálni. A bejelentéseket sokan izgalommal várják, nem kis részben azért, mert valószínűleg a két cég csatája fogja meghatározni a karácsonyi vásárt, másrészt azért, mert a két kézi konzolról szinte semmit sem tudni. A Sony először a tavalyi E3 kiállításon beszélt a PSP-ről, azóta azonban csupán néhány előzetes specifikáció került nyilvánosságra, és egy kép a prototípusról. Ezek szerint az eszköznek 4.5 hüvelykes széles képernyős TFT LCD-je lesz 480x272 képpontos felbontással, 3D grafikával, MPEG4 támogatással és egy USB 2.0 kapuval. A Sony közölte, hogy egy új médiaformátumot, az UMD-t (Universal Media Disc) vezet be - ez egy kazettába zárt 60 mm-es optikai lemez, melynek kapacitása 1.8 gigabájt.

Ennél kevesebbet tudni a Nintendo DS eszközéről. A cég először idén januárban közölte, hogy dolgozik a platformon, amelyről csak annyit tudni, hogy a „DS” két 3 hüvelykes TFT LCD képernyőre utal, ami „bővíti a játék élményt, és olyan dolgokat tesz lehetővé, melyek eddig nem voltak lehetségesek”, mondta a cég szóvivője januárban. Ezen kívül a Nintendo sejtetni engedte, hogy az eszközben egynél több processzor és 128 megabájt memória lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.