Hirdetés

A Nokia jövőre ígéri az új Java szabványt



|

Hirdetés

A Nokia, a Motorola és mások által fejlesztett szabvány új felügyeleti képességeket tartalmaz, melyek megkönnyítik az alkalmazások és szoftverfrissítések eljuttatását a készülékekre, a problémák távolból történő megoldását, és a hozzáférési szabályok beállítását a nagyvállalati felhasználók eszközein, fejtegette Perttti Korhonen, a Nokia főtechnológusa a JavaOne konferencián megtartott előadásában. Például ha a felhasználó le akar tölteni egy játékot, de nincs meg neki az ehhez szükséges codec, az új szabvány lehetővé teszi, hogy a fejlesztő a codecet is a játékhoz csomagolja, egyszerre juttassa el a felhasználóhoz, és a telefon működése közben fel is telepítse.




A szabvány bővebb információval szolgál a szolgáltatónak a felhasználó készülékéről, így hardver profiljáról, a telepített szoftverekről, és „élő” statisztikával szolgál, például hogy mennyi memóriát használ a készülék. Korhonen elmondta, hogy lényegében az új szabvány néhány olyan távfelügyeleti elemet biztosít a szolgáltatónak és a hálózat rendszergazdájának, melyek ma a PC-k és a kiszolgálók számára rendelkezésre állnak.

E képességek a Java Specification Request 232 részét képezik, melyeket a Nokia és a Motorola szorgalmaz, és a Vodafone, az NTT DoCoMo, a PalmSource, az IBM és mások támogatnak. A Java Community Process webhelyének tanúsága szerint a munka egy éve indult, és eredetileg mostanra be kellett volna fejeződnie, vagyis a szabvány több hónapos csúszásban lesz, mire megjelenik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.