Hirdetés

A Nokia SD memóriakártyákat is használni fog



|

Hirdetés

A kedden bejelentendő licencmegállapodás keretében a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója támogatni fogja készülékeiben a Secure Digital (SD) memóriakártyákat az eddig támogatott MultiMediaCard (MMC) kártyák mellett. A Nokia döntését az motiválta, hogy egyre nő a népszerűsége ennek a flashmemória technológiának a fogyasztói elektronikai szektorban - közölte Timo Poikalainen, a finn cég technológiai marketingért felelős alelnöke. Az SD kártyák kicsik (24 x 32 x 2.1 mm), így könnyen mozgathatók a legkülönfélébb eszközök között - a miniSD kártyákról (20 x 21.5 x 1.4 mm) nem is beszélve. A kártyák kapacitása jelenleg 1 gigabájt, de „növésben van”, írási-olvasási sebessége pedig eléri a 10 megabit/másodpercet.

Poikalainen elmondta, hogy 2005 második felére várhatók az SD-képes Nokia telefonok. Az SD támogatása nem jelenti az MMC támogatásának megszűnését, hiszen utóbbinak bizonyos előnyei vannak az SD-vel szemben, például az, hogy nem kell licencelni, ezért olcsóbb. Másrészt kisebb feszültséget használ, így a mobileszköz telepélettartama nagyobb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.