Hirdetés

A Novell a NetWare jövőjéről



|

Hirdetés

A Novell először is átkereszteli a zászlóshajónak számító NetWare-t Open Enterprise Serverre, amely magában foglalja a NetWare szolgáltatásait, valamint a SuSE Linux Enterprise Servert. Az új operációs rendszer verzió év végére várható. Tavaly jöttek ki az Nterprise Linux Services csomaggal, melynek új, 2.0 verziója ez évre várható. A funkcionalitás belekerül az Open Enterprise Serverbe, és amikor az piacra kerül, az Nterprise csomag megszűnik önálló termék lenni.

A Novell bejelentette, hogy beindítja az iFolder Open Source programot, melynek keretében fájlkezelő termékének nyílt forráskódú verzióját fejlesztik ki. Természetesen a cég kereskedelmi termékként is fejleszti az iFoldert. A cég azt is közölte, hogy a GPL licenc keretében teszi közzé YAST kezelő készletét, de év közepéig kihozza saját kezelőkészletének, a ZENworksnek új, 6.5 verzióját, amely már magában foglalja a Ximian Red Carpetet is.

A cég büszkén jelentette, hogy idei BrainShate konferenciája 6000 résztvevőt vonzott, akiknek 25 százaléka először vett részt ilyen konferencián, s a Linux iránti érdeklődésük miatt érkeztek. Jack Messman elnök-vezérigazgató ki is jelentette, hogy „az idei BrainShare-en nincs egy büdös Windows sem”. A konferencia idejére kiépített hálózat 25 SuSE szerverből állt, melyek a Ximian Desktopot és a SuSE asztali csomagját futtatták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.