Hirdetés

A Novell felvásárolja a SUSE LINUXot



|

Hirdetés

A SUSE LINUX nyílt forráskód területén szerzett tapasztalatára és a Novell világszínvonalú hálózati és személyazonosság-kezelési megoldásaira, támogatására, képzéseire és tanácsadási szolgáltatásaira építve a Novell a jövőben a Linux rendszereket és azok összes komponensét képes szállítani - a szerverektől az asztali gépekig -, és a szervezetek számára biztonságos, megbízható és kiforrott Linux alapokat tud biztosítani. A Novell 210 millió dollárnyi készpénzért vásárolja fel a SUSE LINUXot.

A SUSE LINUX felvásárlása a Linux szerverek és munkaállomások területén vezető Ximian augusztusban történt felvásárlását követi, és azt mutatja, hogy a Novell továbbra is elkötelezett a Linux megoldások teljes termékskálájának kialakítása mellett. A Ximian és SUSE LINUX felvásárlás egyaránt erősíti a Novell elkötelezettségét a nyílt forráskód modell és a nyílt forráskód fejlesztői közösség támogatása mellett.




A Novell azt is bejelentette, hogy az IBM 50 millió dollárt kíván Novell elsőbbségi részvényekbe fektetni. Emellett a Novell és IBM tárgyal a jelenleg az IBM és SUSE LINUX közötti szerződés meghosszabbításáról a SUSE LINUX IBM eServer és középkategóriás termékein történő további támogatáshoz, valamint a SUSE LINUX termék- és marketingtámogatásáról. E szerződések akkor lépnek érvénybe, amikor a SUSE LINUX felvásárlása befejeződik.

"Ügyfeleink nyílt, szabvány alapú számítástechnika iránti igényére válaszolva a Novell négy éve elkötelezte magát a többplatformos rendszerek jövője mellett. A Linux egyre fontosabb része ennek a stratégiának," - mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója.

A SUSE LINUX felvásárlásával a Novell teljes mértékben képessé válik arra, hogy vállalati szintű Linux megoldásokat szállítson ügyfeleinek, a munkaállomások és szerverek területén egyaránt. Egyetlen más Linux szállító sem rendelkezik a Novellhez hasonló tapasztalattal az operációs rendszerek területén, és a Novelléhez mérhető világméretű műszaki támogatási lehetőségekkel. A Novell jelentős erőforrásokat mozgósít annak érdekében, hogy ügyfeleit segítse a Linux rendszerek biztosabb bevezetésében, és a Linux választásának szabadságát kínálja, mert eloszlatja a kétségeket aziránt, hogy a nyílt forráskódú rendszerek megállják helyüket a kulcsfontosságú vállalati szolgáltatások területén."
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.