Hirdetés

A Novell ismét nyereséggel zárt



|

Hirdetés

1 millió dolláros nyereségről adott hírt január 31-én lezárult első negyedéve után, visszafordítva a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt 11.8 millió dolláros veszteségét.

A cég közleményében hangsúlyozta, hogy bevételei 7 millió dollárral meghaladták a tavaly elkönyvelt 260 milliós értéket a bevett könyvelési alapelvek (GAAP) szerint. Az egy részvényre számított nyereség 3 cent volt, ugyanannyi, mint egy éve a veszteség volt. Nem GAAP szerint számítva, amely nem számol a befektetések értékvesztésével, a nyereség 11 millió dollár volt. Ugyanezen az alapon a veszteség tavaly csak 1 millió dollár volt, mivel a befektetések értéke romlott 11 millióval. „Bátorítónak érzem teljesítményünket a negyedév során, amely továbbra is komoly kihívásokat tartalmazott az informatikai üzletág számára”, értékelte az eredményeket Jack L. Messmer, a Novell elnök-vezérigazgatója. „A Novell stabil haladást produkált a nagy növekedéssel kecsegtető lehetőségek területén, ideértve a Linux piacot”.

A Novell tavaly novemberben vásárolta meg a SuSE céget, mindössze három hhónappal az után, hogy magába olvasztotta az asztali Linux gyártó Ximiant.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.