Hirdetés

A Novell kedveli az AMD Athlont



|

Hirdetés

Mivel az AMD jelenleg még meglehetősen új szereplő az alsókategóriás szerverek és munkaállomások piacán érthető, hogy az üzleti felhasználók a jó teszteredmények ellenére egyelőre nemigazán zárták a szívükbe az új Athlon MP rendszert. A Novell hitelesítése nem mást jelent az AMD számára, mint egy bizonyítékot arra, hogy a társaság rendszerei tökéletesen stabilan működnek, és teljes mértékben kompatibilisek a Novell (Netware) rendszerekkel.

A Novell hitelesítése a leendő Athlon MP felhasználóknak is mintegy garanciaként szolgálhat a közeljövőben, amely tanúsítja, hogy az AMD Athlon MP processzorai, valamint az AMD 760MP chipkészleten alapuló rendszerek megbízhatóak, és megfelelő alternatívát jelentenek az Intel Xeon-alapú rendszereire.

A tajvani alaplapgyártó Tyan, amely társaság egyben az AMD egyik partnercége is, a Novell hitelesítését úgy értékelte, mint "egy jelentős mérföldkő ezen, áttörést hozó rendszerek bevizsgálásában". Bár a Novell megnyerése valóban jelentős lépés az AMD számára, az igazi feladat a Microsoft és a különféle Unix forgalmazók támogatásának kiharcolása lesz.

Bár az 1,2 GHz-es Athlon MP rendszerek a tesztekben rendre felülmúlják az 1,7 GHz-es (Pentium 4-alapú) Xeon gépek teljesítményét, a különbség nem olyan nagy, hogy az üzleti felhasználók lemondjanak a jólbevált Intel vonalról. Az AMD egyes információk szerint augusztus 5-én adja ki az Athlon MP chip 1,4 GHz-es változatát, amely tovább növeli a rendszer teljesítményelőnyét, habár minden bizonnyal az Intel sem fogja sokáig húzni a 2 GHz-es Xeon kiadását.

A Novell az AMD Athlon MP rendszereket a Tyan duálprocesszoros Thunder K7 S2462 jelzésű, AMD 760MP chipkészletű alaplapjával vizsgálta be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.