Hirdetés

A P2P az államügyészek látókörében



|

Hirdetés

A P2P szoftverek gyártói már hozzászoktak a jogi problémákhoz, de eddig a tartalom alkotókat képviselő ipari csoportok (MPAA, RIAA) támadták őket, most viszont az állami kormányzatok készülnek nyomást gyakorolni. A levél, melyet a szoftvercégeknek kívánnak elküldeni, felszólítja e cégeket, hogy az eddiginél jobban készítsék fel felhasználóikat termékeik „ismert kockázataira”, és tervezzék úgy szoftvereiket, hogy e kockázat minimális legyen. „Legyen szó pornográf anyagok széleskörű hozzáférhetőségéről, érzékeny személyes adatok közzétételéről, veszélyes számítógépes vírusok és férgek terjesztéséről, vagy a szellemi tulajdonsértés miatti felelősségre vonás veszélyéről, a fájlcserélő szoftverek már sok fogyasztót sodortak veszélybe”, áll a levélben, melyet a P2P United tett közzé. Ha ezekre a veszélyekre nem hívják fel a figyelmet, amikor termékeik fizetős verzióit reklámozzák, azzal kimerítik a fogyasztók megtévesztésének tényállását.

A P2P szoftverek gyártói képviselő lobbi csoport, a P2P United Lockyernek címzett levelében visszautasítja a vádakat, mondván Lockyer levele „rendkívül tágan értelmezi a gyártó felelőségét rögzítő törvényt”, amikor elvárná, hogy lényegileg jó szándékú termékeik kapcsán olyan veszélyekre, visszaélésekre hívják fel a figyelmet, amelyekről a gyártónak nincs tudomása, és amelyekhez semmi köze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.