Hirdetés

A Palmsource mobilcég kíván lenni



|

Hirdetés

A Palmból kivált operációs rendszer cég ezt az áttérést olyan cégekkel kötött stratégiai partneri megállapodásokkal kívánja biztosítani, mint az IBM, a Novell és a Visto. „Átfogó vállalati stratégiát hirdettünk, de ma még nincsenek szerveroldali partneri megoldásaink, ezért stratégiai partneri kapcsolatra léptünk olyanokkal, akiknek van ilyen”, mondta Nagel. Bár a Visto révén a Palmsource új e-mail klienshez és szolgáltatáshoz jutott, igazából az IBM és a Novell kapcsolat fontosabb, mert a cég a webszolgáltatási piac felé igyekszik. Nagel pontosan tudja, milyen következményekkel jár, ha a Microsoft kiegészíti a .Net szolgáltatással Pocket PC operációs rendszerét. „Kis cég vagyunk, nem vagyunk képesek támogatni minden egyedi megoldást, ezért a nyílt szabványokra támaszkodunk - ezért választottuk partnernek az IBM-et”, mondta Nagel, aki elmondta, hogy a Novell a webszolgáltatások felügyeleti részéhez ad segítséget. Nagel nem zárta ki, hogy egyszer a Palm OS is .Net-képes lesz.

„A Microsoft többször is kijelentette, hogy a .Net nyitott. Ha valóban a nyílt szabványokat fogja használni, mi is ott leszünk”, mondta. Egyelőre azonban háború folyik a Palm OS és riválisai között a fejlesztők kegyeiért. A harc még keményebb lett az által, hogy a Nokia és a Sony Ericsson a Symbian mellett voksolt PDA-képes mobiltelefonjaihoz. Nagel sokat remél a kínai piactól, ahol jelenleg a Palmsource több marketing programja is a fejlesztők megnyerését célozza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.