Hirdetés

A Panasonic bemutatta új elektronikus házát, az eHII House-t



|

Hirdetés

Az intelligens, hálózatos otthonba az elektronikus életmóddal kapcsolatos legújabb elgondolásokat építették be. Ez elsősorban szolgáltatóhálózatokon és hálózatba kötött háztartási készülékeken alapuló e-business alkalmazásokat jelent. Az új eHII House-ban ? amelynek hivatalos megnyitójára 2001. február 5-én kerül sor ? a háztartási készülékek nemcsak egymással állnak összeköttetésben a lakáson belül, hanem a külvilág infrastruktúrájával is: a digitális tévék, a PC?k, a telefonok, a faxok, a legújabb W-CDMA telefonokhoz hasonló mobiltelefonok, gépkocsi-navigációs rendszerek stb. az internetre és más külső hálózatokra kapcsolódnak. A video-kaputelefon egy ismerős eszköz, de az Echonet terminállal, amely automatikusan menedzseli és figyelemmel kíséri a háztartás áramfogyasztását, és felkutatja az energia-megtakarítási lehetőségeket; az elektronikus egészségfigyelő rendszerrel, amellyel a ház lakói figyelemmel kísérhetik saját egészségi állapotukat, és külső szakemberektől kérhetnek távoli orvosi ellátást máshol egyelőre nem lehet találkozni. Az eHII Ház ráadásul környezetbarát technológiákat használ, például háztartási kis társ-áramfejlesztő és napenergiával működő rendszereket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.