Hirdetés

A Panasonic új tenyérméretű digitális kamerái



|

Hirdetés

Az SV-AV100 modell egy tenyérméretű camcorder, amely az MPEG2 vagy MPEG4 formátumú video felvételt közvetlenül Secure Digital (SD) memóriakártyára viszi. A kamera a hagyományos kazettás vagy lemezes kameráknál azért lehet kisebb, mert nincs szüksége mechanikára, ugyanakkor az SD kártya a PC-re való átvitelt is megkönnyíti. A negatívum viszont a kártya viszonylag magas ára (250 dollár) és a korlátorott tárkapacitás, ami maximális felbontású MPEG2 esetében csupán 10 perc (6 megabit/másodperces átviteli sebesség és 512 megabájt kapacitás esetében). De lehet fele ekkora átviteli sebességgel is képet rögzíteni, vagy át lehet kapcsolni a gyengébb minőségű MPEG4 üzemmódokra - a „szuperfinom” 1 megabit/másodperces sebességet és 320x240 képpontos felbontást, ill. a „gazdaságos” 100 kilobites bitrátát és 1474x144 képpontos felbontást kínál. Előbbiből 70, utóbbiból 700 percnyi anyag tárolható el az 512 megabájtos SD kártyán.

A kamera 800 ezer képpontos CCD érzékelővel, 10-szeres optikai zoommal és 2.5 hüvelykes LCD-vel rendelkezik. A gép JPEG formátumban rögzíti az állóképeket. Az SV-AS10 modell 2 megapixeles CCD érzékelővel, 1600x1200 képpontos felbontással és egy 1.5 hüvelykes monitorral rendelkezik. A készülék hangrögzítőnek és zenelejátszónak is használható, mert támogatja az MP3, az AAC és a WMA fájlokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.