Hirdetés

A PC-k és a DVD-k miatt szenved a Sony



|

Nem túl fényesek a japán cég pénzügyei, a háttérben a PC-k és a DVD-k állnak.

Hirdetés

Súlyos pénzügyi veszteségekre számít a Sony, amely azt mondja, hogy a PC-iparból való visszalépés és az optikai lemezeken forgalmazott tartalmak iránti keresletcsökkenés együttesen súlyosan megviseli őket. A helyzet komolyságát talán az mutatja a legjobban, hogy az idei év elején a Vaio üzletág eladása mellett döntöttek. 

Hirdetés

A Sony februárban még 783 millió dollárnyi működési árbevételre számított, de a várakozásaik szerint a legutóbbi pénzügyi évükre ez az érték már csak maximum 255 millió lehet. A japánok a komoly pénzhiányt egyik oldalról azzal magyarázzák, hogy a PC-s piacról való kivonulás rengeteg többletköltséget rejtett magában. 

A másik oldalról az optikai lemezeket hozták magyarázatnak, az effajta adathordozók és a rajtuk lévő tartalmak iránti kereslet ugyanis elképesztően gyors ütemben zuhan, főleg Európában. Az iTunes, Netflix, Spotify és társai uralma mellett a DVD-k és Blu-ray-lemezek jövője erősen kérdéses. A Sony tényleges eredményeit május 14-én hozzák nyilvánosságra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.