Hirdetés

A Pentagon új szuperszámítógépe



|

Hirdetés

A cég csütörtöki közleménye szerint a Evolucity II fürtöt a szárazföldi haderő (Army) kutatólaboratóriumának megosztott erőforrás központja (MSRC) fogja használni. A gép a laboratórium kutatási kapacitásának növelését szolgálja, mondja Charles Nietubicz, a kutatólaboratórium számítástechnikai igazgatóságának megbízott igazgatóhelyettese. A gépet fegyverkutatáshoz, lövedékdinamikai számításokhoz, harctéri időjárás szimulációkhoz és túlélési számításokhoz fogják használni, és természetesen a fejlett technológiák kifejlesztéséhez, melyeket a a szárazföldi haderő a jövőben kíván használni.

A rendszer az év közepére készül el, 1066 csomópontból fog állni, melyek mindegyike két 3,6 GHz-es Intel Xeon processzorra épül CPU-nként 1 gigabájt memóriával. A rendszer használja az Intel 64 bites bővítési technológiáját is. A Linux Wetworkx még az idén további öt fürtöt készít a Pentagon számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.