Hirdetés

A Philips és a Samsung közös szabványa



|

Hirdetés

digitális televíziókban lehet felhasználni.

A fogyasztói elektronikai cégék ötös toplistájába tartozó két cég azt reméli, hogy az általuk kifejlesztett Universal Home Application Programming Interface (UH-API) meggyőzi a szoftvergyártókat, a rendszerintegrátorokat és az eszközgyártókat, hogy alkalmazásokat írjanak termékükre. Ilyen alkalmazások lehetnek a TV-k, otthoni kiszolgálók, a DVD-írók és a merevlemezes videorögzítők számára írt műsorkalauzok, vásárlási alkalmazások, a video és zenei áruházak. A Philips és a Samsung, amely ugyanakkor a világ legnagyobb lapka beszállítói között is ott van - és olyan óriásoknak szállít, mint a Sony, a Matsushita vagy az LG - abban is bízik, hogy más félvezetőgyártók is átvennék a szabványt, amely így elérhetővé válna „minden új termékben, amely csak megjelenik a piacon”.

A digitális technológia és az internet térhódításával a fogyasztói elektronikai ipar egyre több olyan terméket fejleszt, melyeknek rugalmas szoftverekre van szükségük a fejlett szolgáltatások futtatásához. Ez megköveteli az új együttműködési szabványok létét a különböző gyártóktól származó termékek összekapcsolásához, a jelenlegi egyszerűbbeken túl, amelyek pl. lehetővé teszik, hogy bármely videomagnó vagy DVD lejátszó rácsatlakoztatható legyen bármely TV készülékre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.