Hirdetés

A Pioneer és a Sharp bemutatták Blu-ray prototípusaikat



|

Hirdetés



A Pioneer által nemrégiben kifejlesztett rendszer egyetlen chipben tartalmazza egy kék és egy piros lézer jelfeldolgozó és vezérlő egységét.




A kék lézerrel a Blu-ray, míg a piros lézerrel a DVD lemezeket lehet olvasni, tehát az új lejátszó támogatja mindkét formátumot. Ezidáig ennek megvalósítására két külön egységre volt szükség.



A lejátszó által támogatott formátumok: egyszer írható BD-ROM lemezek, egyszer írható BD-R lemezek, kétrétegű újraírható BD-RW lemezek 2-szeres sebességgel, valamint a DVD-ROM 12-szeres, a DVD-RAM (csak olvasás) 12-szeres, DVD+/-R 8-szoros, DVD+/-RW 4-szeres, kétrétegű DVD-R 2-szeres, és kétrétegű DVD+R 2,4-szeres sebességekkel.



A Pioneer - a Sharp-hoz hasonlóan - egy TV-készülékhez csatlakoztatható, asztali lejátszó-típust is bemutatott a Blu-ray lemezekhez. A cégek nem adtak információt a kibocsátás idejét és az árakat illetően.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.