Hirdetés

A PlayStation videojáték és nem számítógép



|

Hirdetés

A bíróság szerint az EU jogosan sorolta a konzolt a játék kategóriába, mégsem mondhatja magát a bizottság nyertesnek, mert a bíróság bizonyos eljárási hibák miatt elmarasztalta, ezért a teljes perköltséget ráterhelte. A bizottság még 2000 márciusában minősítette a PlayStation 2-t játéknak, vagyis vámköteles terméknek. A Sony ezt 2001 júliusában megfellebbezte, arra hivatkozva, hogy terméke számítógép, ami az uniós szabályok szerint vámmentesen vihető be az EU területére. A bíróság helyben hagyta a bizottság besorolását, viszont kimondta, hogy a bizottság helytelenül értelmezte jogszabályt, melynek alapján a tarifa mértékét megszabta.

A bizottság szóvivője, Jonathan Todd az ítélet kapcsán csak annyit mondott, hogy még tanulmányozniuk kell a határozatot. Azt viszont elmondta, a kérdés hamarosan akadémikus vitává válik, mert a játékokra kivetett vám gyorsan zsugorodik. 2000-ben ez még a kiskereskedelmi ár 2 százaléka volt, idén ez 0.6 százalékra csökkent, és jövő év elejétől a tarifa meg is szűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.