Hirdetés

A RealNetworks elindította filmszolgáltatását



|

Hirdetés

A ”STARZ! Ticket on Real Movies” szolgáltatás havidíja 12.95 dollár, de ezért minimum 100 film hozzáférhető bármikor. A szolgáltatást csak amerikai lakosoknak kínálják, akik legalább 600 kilobit/másodperces sebességű internet kapcsolattal rendelkeznek. A filmeket RealVideo 10 formátumban 700 kilobit/másodpercen biztosítják, ami megközelíti a DVD minőséget. A letöltési idő a film méretétől és az internet kapcsolat sebességétől függ. A fájlok mérete 400 és 700 megabájt között van.

Ezeket a RealNetworks Helix DRM technológiája védi, ami megakadályozza, hogy a felhasználó másokkal is megoszthassa őket. A Real és a Starz először 2002 decemberében jelentette be, hogy moziszolgáltatást indít, ez azonban azért csúszott, mert több időt vett igénybe a fejlesztés, és a cégek is arra vártak, hogy nőjön a szélessávú felhasználók száma.

Filmek már vannak az interneten a Microsoft által támogatott CinemaNow és a filmstúdiók által alapított Movielink szolgáltatás jóvoltából. Előbbi egyszeri megtekintést, letöltést és előfizetést is kínál, míg a Movielink filmjeinek 30 napos tárolását engedélyezi, melyeket az elindítástól számított 24 órán belül meg kell nézni, vagyis nem megy az, hogy egyik nap megnézik az első részét, majd a többit napokkal később. A két szolgáltatás népszerűségén sokat ront, hogy túlzottan korlátozzák a felhasználót, és a kínálatuk régi filmekből áll. A Starz ezzel szemben olyan új filmeket is kínál, mint a Karib-tenger kalózai, a Chicago vagy a Nemo.

A Starzt reklámozandó a Real és a Starz most 14 napos ingyenes kipróbálást kínál, illetve kedvezményt a Real SuperPass szolgáltatása előfizetői számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.