Hirdetés

A RealNetworks saját zeneszolgáltatást indít



|

Hirdetés

A Rhapsody ötletét bevallottan az Apple sikeres iTunes szolgáltatása adta, amely 99 centért az öt nagy lemezkiadó bármelyik dalának letöltését, CD-re égetését és MP3 lejátszóba való áttöltését lejhetővé teszi. Ellentétben azonban az Apple-vel, amely nem kér előfizetési díjat felhasználóitól, a RealNetworks 9,95 dollár előfizetési díjat kér havonta, viszont ennek fejében 75 centet számol csupán egy dal letöltéséért (amivel aztán ugyanazt tehet, mint az iTunes felhasználói). A dolog egyébként szerves következménye annak, hogy a Real a múlt hónapban vásárlási szándéknyilatkozatot írt alá a Listen.commal, amely a Rhapsody szolgáltatást 2001-ben beindította. Ezzel párhuzamosan a Real formailag kivonul a MusicNetből, amelyet 2001-ben az AOL Time Warner, a Bertelsmann és a brit EMI társságában alapított. A Wall Street Journal értesülése szerint a RealNetworks továbbra is technológiai kulcspartner marad ugyan a szolgáltatás mögött, de a jövőben érthető módon saját Rhapsody szolgáltatását reklámozza.

Egyre nagyobb a tábora a legális fizetős zeneletöltési szolgáltatásoknak, de azért figyelemreméltó az a tény is, hogy a felhasználók 30 százaléka messze nem erkölcsi megfontolásból nem próbálkozott eddig illegális zeneletöltéssel, hanem kizárólag azért, mert nincs szélessávú internet elérése. A megkérdezettek még kisebb száma - 20 százalék - azért nem kísérletezik zeneletöltéssel, mert fél a dolog jogi következményeitől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.