Hirdetés

A Red Hat bevételei 43 százalékkal nőttek



|

Hirdetés

A nyereség 5 millió dollár volt, egy részvényre átszámítva 3 cent, míg egy éve a cég 273 ezer dolláros veszteséggel zárt. A február 29-én lezárult pénzügyi év forgalma 126.1 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 90.9 millióról. A cég a negyedév során 4000 új ügyfelet szerzett, és 87 ezer előfizetést adott el Enterprise Linux operációs rendszerére, amiből 61 ezer a vállalati IT piacon, míg 26 ezer a nagyteljesítményű számítási és a web host szegmensben kelt el. A Red Hat külkereskedelmi forgalma 107 százalékkal nőtt, és a nyereség 32 százalékát biztosította, közölte Matthew Szulik vezérigazgató. Bár nagy figyelemmel követik a Linux kínai térhódítását, a német és az indiai piac továbbra is fontos piaca marad a Red Hatnek, tette hozzá.

„Már majdnem eltelt egy év, és még mindig nem tették közzé az elbitorolt - az állítólag elbitorolt - kódrészletet, miközben egyre jobban hódít a Linux és a nyílt forráskód, és persze a mi számlálónk is ketyeg”, mondta, amivel a Red Hat SCO ellen tavaly augusztusban indított perére utalt, amelyben azt kérik a bíróságtól, mondják ki, hogy az SCO jogbitorlással kapcsolatos állításai igaztalanok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.