Hirdetés

A Red Hat frontális támadást indított



|

Hirdetés

Szulik, aki a cég új stratégiáját bemutatva közölte, hogy a Red Hat Linuxot a jövőben asztali szolgáltatásként is kínálni fogják a nagyvállalatoknak, elmondta, hogy a Red Hat Desktop az Enterprise Linuxot, az OpenOffice csomagot, valamint a Mozilla böngészőt fogja tartalmazni. A felhasználók azt fogják tapasztalni, hogy a termék webes alapú, és akár felhasználónként 5 dollárért is elérhető havonta. További előny, hangoztatta Szulik, a biztonság és a felügyelhetőség. A Linux biztonságosabb a Windowsnál egyszerűen azért, mert többen tartják szemmel a kódot, ugyanakkor a Red Hat olyan gyorsan megosztja a javítóprogramokat és biztonsági frissítéseket, hogy a gépek kevésbé sebezhetők, mint a Microsoft terméke.

Szulik elmondta, hogy a terméket nem kiskereskedők terítik CD-ROm készlet formájában, hanem elektronikusan értékesítik és a nagy hardvergyártók - IBM, HP, Dell - termékeire előre telepítve. A Red Hat egyelőre még tárgyalásokat folytat a fenti cégekkel. Ezzel kapcsolatban James Governor, a RedMonk vezető elemzője elmondta: „Az emberek valóban tovább akarnak lépni, mert az a tény, hogy az emberek fizetnek a Microsoft frissítésekért, de mégsem töltik le őket, azt mutatja, hogy megingott a bizalmuk a Microsoftban. De a Red Hat lépése csak akkor válik valósággá, amikor a Dell kijelenti, hogy kész forgalmazni új gépein a szoftvereit.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.