Hirdetés

A RIAA 447 újabb pert indított



|

Hirdetés

A keresetek közül 69 olyan alperest érint, akik egyetemi hálózatot használtak letöltésre.

A RIAA szerint ez a 69 fájlmegosztó 14 különböző amerikai egyetemen található, ezért a szervezet erősíteni kíván az egyetemekkel ápolt kapcsolatán, hogy közösen tájékoztassák a diákokat a legális letöltés szolgáltatásokról. Cary Sherman azonban hozzátette: „Emellett szükség van azonban a jogtulajdonosok jogainak megvédése érdekében a törvénysértőkkel szembeni szigorú fellépésre, hogy emlékeztessük az embereket, hogy ez a tevékenység illegális”.

A RIAA január óta több mint 1500 pert indított. Ezek mindegyike úgynevezett „N.N.” per, ahol a nem nevesített elkövetőt az IP száma révén azonosítják. A fellebbviteli bíróság ugyanis decemberben kimondta, hogy a RIAA-nak nincs joga az amerikai törvények értelmében kikérnie az intrnetszolgáltatóktól az állítólagos fájlmegosztók adatait. A 14 érintett egyetem közül egyedül a Brown Egyetem reagált közleménnyel a keresetekre: közölték, egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást a perekről. „Amennyiben az egyetem olyan idézést kap, amely megfelel az amerikai törvényi előírásoknak, amennyire csak lehetséges, aláveti magát az eljárásnak”. Közölték azt is, hogy „ha az egyetem bármelyik hallgatójáról kiderül, hogy megsértette a törvényt, számíthat az egyetem fegyelmi büntetésére is”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.