Hirdetés

A RIAA üdvözölte az egyetemek áttérését



|

Hirdetés

A RIAA, amely részt vesz a két éve működő Felsőoktatási és Szórakoztatóipari Közös Bizottság munkájában, arról számolt be, hogy a Pennsylvaniai Állami Egyetem, a Dél-Kaliforniai Egyetem, a Miami Egyetem és a Cornell Egyetem a Roxióval szerződött a Napster szolgáltatásra, míg más egyetemek a Ctrax-szel, a MusicRebellion.commal, a Ruskusszal és a RealNetworksszel kötött szerződést.

Egy éve még nem volt egyetlen ilyen szerződés sem, hangsúlyozta Cary Sherman, a RIAA elnöke. A hallgatók számára az ezeknek a megállapodásoknak az előnye, hogy az egyetemek által kínált letöltési szolgáltatások garantáltan mentesek a kémszoftverektől, jobb a zenei fájlok minősége, és nincsenek kitéve annak a kockázatnak, hogy pert indít ellenük a RIAA. A szervezet idén márciusban és áprilisban 158 hallgató ellen indított pert, akik az egyetemi hálózatról keresték fel a P2P szolgáltatásokat. Az egyetemek számára az a megállapodások előnye, hogy a zenei fájlok az ő hálózatukra kerülnek, így lényegesen csökkenteni tudják a külső sávszélességet, amelyre a letöltések miatt volna szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.