Hirdetés

A rossz weboldal elűzi az ügyfeleket



|

A csalódott látogatók nagy része nem tér vissza többé. Mik a végzetes weblap hibák?

Hirdetés

Az 1&1 Internet webszolgáltató cég felméréséből sokat okulhatnak azok, akiknek weboldaluk van, megtudhatjuk belőle, hogy miért is nem járnak vissza a látogatók weboldalunkra.

 

Bizony az Internet elterjedésével és a netes vásárlások felfutásával türelmetlenebbek lettünk, az 1&1 cég 1500 főre kiterjedő felmérése szerint legalábbis az emberek 44 százaléka kevésbé toleráns a weboldalakkal és webáruházakkal szemben, mint volt 5 évvel ezelőtt. Ezek a fránya ügyfelek elvárják, hogy nonstop rendelkezésükre álljanak, a hét minden napján és a nap minden órájában és 40 százalékuk nem térne vissza egy hibásan működő vagy nem működő üzleti weboldalra ismét.

 

 

A felmérésben résztvevők 71 százaléka futott már bele rosszul működő weblapba és az összes válaszadó 59 százaléka úgy ítéli meg, igen nagy a változatosság az egyes oldalak megbízhatóságát illetően. Az öt leggyakoribb zavaró probléma alább olvasható, a hiba melletti százalék azt jelzi, hogy a megkérdezettek mekkora aránya jelölte meg azt a felmérésben:

 

Lassú a weblap (71%)

Éppen karbantartás van (49%)

Nem működnek egyes linkek (44%)

A weboldal elakad, fagy a megrendelés feladása során (44%)

Hibás weboldalak, termékoldalak a webhelyen belül (42%)

 

 

Ezek mind olyan kritikus problémák, ami miatt a látogatók két harmada elhagyta a weboldalt és átment a konkurenciához. Nagyon idegesítő a látogatók számára az is, ha épp nem lehetnek egyértelműen biztosak benne, hogy a megrendelésük lefutott és eljutott a céghez, mert az oldal nem nyugtázza ezt egyértelműen.

 

Ezek alapján egyértelmű, hogy mindenféle üzletnek betesz egy rossz weboldal. Érdemes tehát jól és terhelhető eszközökre felépíteni a weblapot, végigmenni rajta teszteszközökkel és megkeresni a hibákat (segíthet például a Google Webmaster Tools ).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.