Hirdetés

A saját okosfegyvereddel biztosan nem fognak lelőni



|

Az Egyesült Államokban kidolgozták az okosfegyverekre vonatkozó irányelveket.

Hirdetés

Az okosfegyver már nem a jövő, hiszen manapság is bő választékot találunk a piacon. A számos extra funkció mellett az egyik legfontosabb kitétel az volt a fejlesztések során, hogy azt csak jogos tulajdonosa süthesse el. Ezt hivatott garantálni az úgynevezett biztonsági eszköz, az irányelvek kidolgozásán pedig már javában dolgoznak az amerikai szövetségi hatóságok.

Hirdetés

Elvárásaik szerint a "security device"-nek a fegyver állandó, nem eltávolítható részének kell lennie, ám kapcsolódhat külső eszközökhöz, viselhető gyűrűkhöz vagy karpántokhoz. Használatára több ember is feljogosítható, a védelmi megoldás működése azonban nem növelheti az előrántás és az elsütés idejét. Fontos a tölthető, cserélhető akkumulátor, az állapotkijelző, hogy ne legyen elektromágnesesen zavarható, illetve szoftveres hiba esetén is maradjon használható.

Az irányelvek betartásával az okosfegyverek gyártói biztosak lehetnek benne, hogy termékük megfelel majd a rendvédelmi szervek elvárásainak. A tervezetet máris sokan kritizálták, augusztusban azonban még egyszer áttekintik majd az illetékes szervek, szeptember 13-ig pedig bárki tehet további javaslatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.