Hirdetés

A SanDisk kikosarazta a Samsungot



|

A memóriakártya-gyártó nemet mondott a kéretlen felvásárlási ajánlatra.

Hirdetés

Testvérlapunk még szeptember elején számolt be róla, hogy a világ legnagyobb memóriagyártója, a Samsung megbízta a JPMorgan Chase-t: vizsgálja meg a SanDisk memóriakártya-gyártó felvásárlásának lehetőségeit. Azóta a dél-koreaiak ajánlatot is tettek a SanDisknek, amit a kaliforniai vállalat azonmód visszautasított. A Samsung 26 dollárt fizetett volna a részvények darabjáért, ezzel pedig a SanDisk elnök-vezérigazgatója, Eli Harari szerint komolyan alulértékelte a céget.

 

0919san-sung.jpg
 

Tény, hogy néhány hónappal ezelőtt a SanDisk részvényeivel még 30 dollár körül is kereskedtek, nem beszélve a két évvel ezelőtti 80 dollárról. Azonban - részben a flash memóriák piacán tapasztalható árubőség miatt - ez mostanában már csak szép emlék; hétfőn például 15,03 dolláron zártak a vállalat papírjai. (Az árfolyam a Samsung ajánlatának elutasítása után újra 20 dollár fölé emelkedett, és ebben a pillanatban 22 dollár körül mozog, ám a 26 dollárt meg sem közelíti.) Hari viszont úgy gondolja, hogy a Samsung az ajánlattételt "számító módon, az egész iparágat sújtó visszaesés kellős közepére időzítette."

A Samsung vezérigazgatója, Yoon-Woo Lee a SanDisk vezetőségének múlt kedden elküldött levelében éppen ezzel próbálta igazolni a 26 dolláros licit nagyvonalúságát, mivel szerinte "az ajánlat megvédi [a SanDisk] részvényeseit azoktól a kockázatoktól, amelyek a megromlott piaci helyzetből és az előre látható kihívásokból erednek."


A SanDisk véleménye: a hír folytatódik! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.