Hirdetés

A Sega visszatalál régi népszerűségéhez?



|

Hirdetés

Aztán megjelent a Sega legígéretesebb platformja, a Dreamcast, amely hasonló utat bejárva, mint a Playsation eljutott a vásárlók széles rétegeihez. Sőt az Egyesült Állomokban a 150 dolláros áron piacra dobott termék egészen addig eladási rekordokat döntött, amíg meg nem jelent a Playstation 2. A Dreamcastból durván 5,87 millió darabot értékesítettek egy év alatt szeptember végéig. Ez szép mennyiség, különösen, hogy lyukas a szolgáltatás, hiszen nagy játékfejlesztők, mint az Electronic Arts termékei hiányoznak a kínálatból. A fő versenytárs, a Sony a Playstationból a bemutatás óta eltelt két és fél év alatt 10 millió példányt értékesített.

Ez a roham a piacvezetői pozíció visszaszerzésére azt eredményezte - mint az amerikai szaksajtó írja - a Sega úszik a piros tintában, a veszteségben. A negatív mérleg kompenzálására a cég új stratégiát dolgozott ki, amelynek középpontjában az Internet áll. A Sega.net az év elején indult, hogy támogassa a Dreamcast bevezetését és elterjedését. A Sega Amerikában 18 hónapos ingyenes Internet-előfizetés kínál a konzol megvásárlóinak. Abban is bíznak, hogy hamarosan piacra tudják juttatni azt a szélessávú adapter is, amelynek használatával végképp megerősíthetik helyzetüket a konzolgyártók között. Ez az eszköz ugyanis lehetővé tenné, hogy az egyetlen működő konzoljáték-portál a Sega-é legyen, amely lehetővé teszi több résztvevő egyidejű bekapcsolódását a játékba. Ez pedig a piros tintát végképp kékre színezhetné.


Sega megszállottak ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.