Hirdetés

A sex.eu a legkeresetteb uniós domain



|

Hirdetés

eu címet akarták a legtöbben regisztrálni.

Az .eu tartományok bejegyzéséért felelős EURid közleménye szerint az európai csúcsdomain-regisztrálás legelső napján százezernél is több kérelem érkezett be. Általános üzleti nevek terén eleve nagy keresletre számítottak, de mindenkit meglepett, hogy utcahosszal a szex címért lelkesedtek a legtöbben. A második helyen a hotel.eu áll, majd sorban a travels.eu, jobs.eu, hotels.eu, casino.eu, poker.eu, golf.eu, business.eu, és music.eu címek következtek. Erotikus domainek között másodikként a porn.eu szerepel, ez az összesített listán azonban "csak" tizenegyedik.

A regisztrációk közel kétharmada, 70 ezer kérelem ország- illetve népcsoportspecifikus fogalmakra vonatkozott, körülbelül 21 ezer pedig európai szintű megnevezéseket, szabványokat szándékozott "domainesíteni". Országok szintjén a német regisztrátorok vezetnek, közel 35 ezer kérelemmel, utánuk a franciák, hollandok és angolok következnek.

Idén egyelőre azok pályázhatnak .eu végződésű domainre, akik cégnevükkel, szabványaikkal, fő tevékenységi körükkel elsőbbségi joggal rendelkeznek egy adott megnevezésre. 2006. április 7-étől azonban minden Uniós magánszemély részére is lehetségessé válik a regisztráció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.