Hirdetés

A SirCam volt július legelterjedtebb vírusa



|

Hirdetés

A Delphi programozási nyelvben írt e-mail vírus minden idők egyik legelterjedtebb vírusa, amely az amerikai felhasználók számítógépeinek 12, az európai felhasználók gépeinek pedig 11%-át fertőzte meg. A vírus, amely bizalmas információkat is kijuttathat a fertőzött számítógépről, könnyen felismerhető annak ellnére, hogy a fertőző levél témamegjelölése mindig változó. A levél témája ugyanis a csatolt állomány nevének kiterjesztés nélküli része. A minimum 130 Kbyte-os csatolt fájl gyanús módon dupla kiterjesztéssel rendelkezik, amelyből a második általában .bat, de mindenképp valamilyen indítható típust jelöl. Árulkodó jel lehet, ha magyar címről angol vagy spanyol nyelvű levél érkezik. Ha a gyanús levelek csatolt állományait nem nyitjuk meg, a vírusfertőzés elkerülhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.