Hirdetés

A Sony Ericsson eladási rekordot ért el



|

Hirdetés

A japán-svéd telefongyártó harmadik negyedévi nyeresége 82 millió euró volt 1.3 milliárd eurós bevétele után, míg a Sony Ericsson 2003 első három hónapját 104 milliós veszteséggel zárta 806 milliós forgalma után. A cég 8.8 millió mobiltelefont adott el, ami 63 százalékkal több, mint egy éve volt - ez a szám rekord a cég rövid történetében. A cég ezek után revideálta a globális mobiltelefon piacra adott idei prognózisát, s a korábbi 520 milliós becslést 550 millióra módosította.

A múlt héten a Sony Ericsson két riválisai is közzétette mérlegét ez év első három hónapjáról. A Nokia nyeresége 16 százalékkal, 816 millió euróra esett vissza 6,6 milliárdos forgalma után, ami pedig 2 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbi értéket. A dél-koreai Samsung ellenben erős eladásokról adott számot, 52 százalékkal, 20.1 millióra növelte eladott készülékei számát, s ennek fényében a Sony Ericssonhoz hasonlóan feljebb srófolta globális piaci becslését is a korábban jósolt 510 millióról 560 millióra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.