Hirdetés

A Sony és a Real zene



|

Hirdetés

A Real Networks támogatni fogja a Sony ATRAC3 (Adaptive Transform Acoustic Coding) audio tömörítő rendszerét és az OpenMG (Open Magic Gate) másolásvédelmi rendszert azzal, hogy ezeket beépíti a Real Player szoftver új verzióiba..
A 8-as verzióószámú Real Player szoftver hétfőtől tölthető le a cég weblapjáról. Viszonzásképpen a Sony a Vaio márkanevű PC-ire gyárilag felinstallálja a Real Playert, illetve egy csomagban árulja a digitális zenei lejátszókkal.
Az ATRAC-ot eredetileg a Sony a MiniDisc rendszerhez fejlesztette ki, amely Japánban igen népszerű, de a világ többi részén nem ért el átütő sikert. Az ATRAC3 legutolsó verziója képes a felére összezsugorítani a zenei fájlokat, s így ez a rendszer alkalmassá vált arra, hogy a Sony hordozható zenei lejátszói (például a VAIO Music Clip) az OpenMG másolásvédelemmel kombinálva is ezt használják. Mondani sem kell, hogy a Real Networks számára is rendkívül hasznos, hogy a Sony PC-k felhasználói és a digitális lejátszók tulajdonosai is Real Player és Real Jukebox szoftvereket használnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.