Hirdetés

A Sony felfrissítette Aibót



|

Hirdetés

Az ERS-7 modell egy kicsit máshogy néz ki, mint a tavaly májusban bemutatott ERS-220-as. A régebbi modellhez képest az új Aibo gyorsabb processzort kapott, amely most 576 MHz-en fut, memóriáját 64 megabájtra emelték. Jobb lett a szórakoztató robot hangja is a 64 hangú polifon hangrendszerének köszönhetően, és „érzéseit” a fején elhelyezett, s a korábbinál több színben villódzó több fényforrással kommunikálja. Aibo kutya végre kapott egy csontot is a Sonytól eddigi kedvenc játéka, az élénk rózsaszín műanyag labda mellé. Mostantól standard elem a robotban a beépített WLAN adapter, melynek segítségével a felhasználó képeket is kaphat a kutya szemeként funkcionáló 300 ezer képpontos - VGA felbontásra képes - érzékelőktől.

Mostantól Aibo automatikusan megkeresi akkutöltőjét, ha energiaszintje csökken. Mechanikáját tekintve az új Aibó ugyanazt a 20 mozgásfokozatot ismeri, mint a régebbi modell, bár szervómotorja simább és csendesebb mozgást tesz számára lehetővé. Az Aibo ERS-7 szeptember 27-én kerül piacra Japánban (és kb. ugyanebben az időben az USA-ban és Európában is).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.