Hirdetés

A Sony Music új másolásvédelmi technológiája



|

Hirdetés

A lemezkiadók már régóta a fájlcsere szolgáltatókat (pl. a Kazaa) vádolják a lemezforgalom viszaesésével. Tavaly a nagy kiadók ki is jöttek a másolásvédett CD-kel, amelyeket nem lehet lejátszani számítógépen. A dolog visszaütött, perek tucatjait indították a lemezkiadók ellen, mert a CD-k a PC-k és egyes lejátszó eszközök meghibásodását okozták. Hétfőn a Sony megjelentette a Naturally Seven új CD-jét Németországban. A lemezt minden hagyományos eszközön le lehet játszani. De a lemezen megtalálható a zene digitálisan tömörített verziója is - ezt lehet a számítógépre átölteni, hogy onnan tovább lehessen őket tölteni a Sony hordozható digitális lejátszóira.

A CD-vel a felhasználó bejelentkezhet bizonyos webhelyekre is, ahol bónusz dalok és koncertjegyek várják. A dolognak több korlátja is van. Említettük már, hogy a CD-k digitális fájljai csak a Sony zenelejátszóin működnek, igaz, a cég dolgozik olyan bedolgozómodulok fejlesztésén, amelyekkel a fájlok lejátszhatók a népszerűbb lejátszókon is, Pl. a Microsoft Windows Media szoftverével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.