Hirdetés

A Sony új fazont adott Clié PDA-jának



|

Hirdetés

A Clié PEG-UX50 modell formája szakít a korábbi PDA-kéval, amelyek eddig hasábszerű eszközök voltak néhány gombbal, esetleg egy kis billentyűzettel a fő kijelző alatt. Az új Clié viszont egy zsugorított notesz PC-re emlékeztet, amely két darabból áll: az egyik a kijelző, a másik a billentyűzet, így inkább a Sharp Zaurus PDA-ira hasonlít, bár méretük eltérő. Az új Clié szíve az új processzor, a Sony Handheld Engine, amely az ARM926 magra épült, és képes a működési frekvenciát és a feszültséget az igényelt feladathoz igazítani. Az energiatakarékos ún. DVFM (dual voltage frequency management) technológia 8 és 123 MHz között képes igazítani a frekvenciát. A processzor 64 megabit DRAM-mal a Clié grafikus motorjával, valamint a kamera és a MemoryStick kártyahelyhez való felülettel is rendelkezik, amivel csökkenthették a PDA-ban található lapkák számát.

A gép beépített 310 ezer képpontos felbontású digitális fényképezőgépe a zsanérban található. A PDA 96 megabájt memóriájából 32 megabájt SDRAM és 64 megabájt flash. Az operációs rendszer és a szoftverek felinstallálása után a felhasználó 38 megabájt felett rendelkezhet, 16 megabájt SDRAM az alkalmazások és 22 megabájt flash a multimédiás állományok tárolásához. A PDA a Palm 5.2 operációs rendszeren kívül, filmlejátszó, filmrögzítő, fénykép szerkesztő, zenelejátszó (MP3 és ATRAC) szoftverrel, a Word, Excel és PowerPoint fájlok hozzáférését biztosító Picsel Viewerrel, valamint a Netfront böngészővel kerül piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.