Hirdetés

A spam ellen csak közösen lehet fellépni

|

Hirdetés

Őszre hatályba lép az EU 15 tagállamában a törvény, amely megtiltja a kéretlen e-mail üzenetek küldését, ezután a reklám és marketing cégek csak akkor és úgy küldhetnek reklámanyagokat, ha ezt kifejezetten kérik a potenciális címzettek. Ezzel szemben az USA kormányzata a jelek szerint a leiratkozásos módszer híve, ahol egy reklámcég bárkinek küldhet reklámanyagot e-mailben, míg a címzett le nem véteti magát a levelezési listáról. Az USA-ban csak a megtévesztő e-mailek ellen folyik küzdelem, az EU azonban az „ártalmatlan” leveleket is károsnak tartja - ezek egyharmada származik vélhetően az USA-ból, míg az összes spam 85 százaléka angol nyelven íródik.

A bizottság becslése szerint a kéretlen levelek 2.5 milliárd eurós kárt okoznak az uniós cégeknek a termelékenység rontásával - a reklámlevelek nemcsak eltömeszelik a dolgozók elektronikus postaládáit, hanem a kitörlésük is munkaidőt von el, fejtegette Philipp Gerard, az informatikai főbiztosság munkatársa. „Egyre nagyobb problémát okoz a levélszemét, de egyedül nem tudjuk megoldani, együtt kell dolgoznunk ezen külföldi partnereinkkel”, mondta. Viszont ha az USA a leiratkozás mellett voksol, ez az együttműködés csak korlátozott lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.