Hirdetés

A Sun 3D asztallal kísérletezik



|

Hirdetés

A LinuxWorld konferencián januárban bemutatott „tükör program” (Project Looking Glass) egy 3D Java-alapú, nyílt forráskódú asztal, amely Linuxon fut. Prem Dmingo, a Sun kanadai leányvállalatának technológiai vezetője szerint a tükör program lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy olyan felületen kezeljék alkalmazásaikat, amely úgy viselkedik, mint a valóságos tér, vagyis több réteget biztosít az asztali felületnek. Domingo elmondta, hogy a magtechnológia zöme Javában íródik, míg egyes felületeket az X Window Sytemhez, ehhez a Unixban és Linuxban használt grafikus infrastruktúrához írnak.

A Project Looking Glass egyelőre egy kísérleti koncepció csupán, tehát a Sun nem készített hozzá konkrét termék terveket. Egy ilyen grafikaigényes program futtatásához a felhasználónak egy 3D grafikus gyorsítóra van szüksége, egy 850 MHz-es Pentium 3 vagy ennél jobb processzorra és minimum 256 megabájt memóriára a grafikus kártyán kívül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.