Hirdetés

A Sun és a Kodak megállapodtak a Java-t illetően



|

Hirdetés

A megállapodás mindössze hat nappal azután született, hogy egy New York-i bíróság bűnösnek találta a Sun-t a Kodak szabadalmainak megsértésében, de még mielőtt felmérték volna az okozott károkat. A Kodak hatalmas, 1.06 milliárd dollárnyi kártérítést szeretett volna igényelni a per által. A született megállapodás keretei között, amelyet tegnap küldtek el a bíróságnak, a Sun licenszelte a Kodak összes Java-alapú termékeire vonatkozó szabványt, bár nem fedi le az olyan nem-Java technológiákat, amelyeket például a Sun StarOffice-jában, vagy a Solaris operációs rendszerében találhatóak - nyilatkozta a Sun szóvivője. A Kodak 2002-ben indította a pert, azt állítva, hogy a Java programnyelv elkészítésével a Sun megszegte három, a kilencvenes évek közepén bejegyzett szabványát.




A fejlesztők és az ipar elemzői azzal kritizálták a bíró döntését, hogy a Kodak egy már a hatvanas évek óta használt technikát szabadalmaztatott magának utólag. Azzal, hogy a cégek peren kívül megállapodtak, a Sun nem feltétlenül ismeri el a Kodak szabadalmainak validitását, de a cég látszólag visszalépett attól a kezdeti hozzáállásától, miszerint a vádak teljesen alaptalanok.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.