Hirdetés

A Sun és a Microsoft megegyezett - vége a pereknek



|

Hirdetés

Ezenfelül további 900 milliót pedig összes szabadalmi vitájuk megoldására. A két cég abban is megegyezett, hogy jogdíjat fizetnek egymás technológiáinak licenceléséért - ami a Microsoftnak további 350 milliós előleg kifizetését jelenti, míg a Sun konkrét esetekben akkor fizet, amikor a Microsoft technológiáját használja szervertermékeiben. A Sun egyben ígéretet tett arra, hogy kevésbé lesz látható és hallható Microsoft-ellenessége, pl. az Európai Bizottság legutóbbi döntése elleni küzdelmében.




Új kapcsolatukkal összefüggésben a Sun azt is közölte, megegyeztek, hogy elősegítik termékeik jobb együttműködését, ami magában foglalja a technikai együttműködést, hogy hozzáférést adnak egymás szervertechnológiájához, a Sun licenceli a Microsoft kommunikációs protokolljait, míg a Microsoft támogatja a Sun termékeit. Szintén megállapodtak a Java és a .NET technológiák jobb együttműködéséről, és arról, hogy a Microsoft támogatja termékeiben a Java Virtual Machine-t, melyet ez év végén kívánt megszűntetni, amivel kompatibilitási és biztonsági kérdések elé állítja a felhasználókat.



A megegyezés kapcsán Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy „nincs szó közös fejlesztésről, ez egy technikai együttműködés, ahol a Sun saját önálló jövőképét és innovációját követi, mi pedig a magunkét”, fogalmazott. Ám hozzátette, „de ha felhasználóink azt akarják, hogy valamin együtt dolgozzunk, vagy hogy termékeink együttműködjenek, ahhoz immár megvan a licenckeret”.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.